Guide mobilskal

Vilket är det bästa mobilskalet för dig?

Att få en spricka eller repa på sin nya telefon är ju aldrig kul. Besvikelsen är total och att laga mobilen kostar ofta flera tusen kronor vilket många gånger slutar i att man undviker en reparation vilket är jättetråkigt när man lagt så mycket pengar på en ny och fin telefon.

Men en sådan händelse kan vi enkelt förhindra genom att förse våran telefon med ett skal, då har vi ett bra skydd runt om telefonen och den kommer hålla sig hel och fin i många år. En billig försäkring som fungerar. När du skyddar din mobil gör du också miljön en tjänst då du säkrar upp att din mobil kan användas hela dess tänkta livslängd. Många mobiler skrotas i förtid på grund av skador och onödigt slitage vilket är ett enormt slöseri på jordens resurser. Du gör ett hållbart val, både för din plånbok och vår miljö, när du väljer att skydda din mobil.

Men vilket skydd är då optimalt för just dig? Ja, det finns ju en uppsjö av olika skal som man kan välja att skydda sin telefon med. Nedan går vi igenom lite hur du bör tänka när du väljer tillbehör.

Vad ska man tänka på i valet av mobilskal?

En faktor som är viktiga att tänka på är vad man vill ha för funktioner med skalet på, är du endast ute efter ett mobilskal eller vill du har ut något mer utav det? Till exempel kortförvaring, stöd för MagSafe, mobilställ, kameraskydd osv.

Sedan kommer vi till materialet och konstruktionen, här är det viktig att reflektera över vad du vill ha för känsla när du håller telefonen och i vilken miljö du brukar befinna dig. Är du en person som ofta befinner dig i bullriga miljöer bland damm och smuts? Eller förvarar du oftast telefonen i väskan där den ligger skyddad?

Söker du ett slimmat skal?

Är du ute efter ett enkelt skal som inte gör telefonen otymplig så är TPU-skalen och hårdskalen två bra mobilskal. Dessa typer av skal är enkla att montera på telefonen och de ger ett bra skydd mot stötar och repor. Telefonen går smidigt ner i fickan och du får ett bra grepp om den.

Vilket skal skyddar bäst om telefonen råkar ut för en olycka?

Om du har en telefon som utsätts för mycket risker som vatten, damm och ibland åker i backen, då är ett heltäckande eller ett vattentätt skal det bästa mobilskalet för dig. Exempel på dessa skal är Lifeproof - FRE Case och SUPCASE - Ares Clear Case. Dessa skal skyddar runt om hela telefonen och har oftast inbyggda skärmskydd så att skärmen inte riskerar att få repor eller sprickor. De beskrivs oftast som robusta och består av mer material än tillexempel TPU- skal och de är därför oftast lite tjockare.

Är du ute efter ett lite enklare mobilskal med hög skyddsfaktor?

Är man då en person som egentligen inte utsätter sin telefon för så mycket risker men vill ändå ha rejält skal, då är hybridskalen det bästa mobilskalet. Hybridskal är ett riktigt bra mobilskal och består av ett skyddande hölje och ett innerskal som oftast består av TPU. Tillsammans dämpar de två lagren stötar och fall så att din telefon håller sig hel. För extra skydd har skalen många gånger upphöjda kanter runt kameran och skärmen, det skyddar mot repor när du lägger ifrån dig enheten. Dessa skal ger alltså ett otroligt bra skydd med de är betydligt enklare än vad de heltäckande skalen är.

Bör jag komplettera med ett skärmskydd?

De skal som inte kommer med inbyggda skärmskydd, kan du med fördel komplettera med ett. Det ger nämligen ett betydligt bättre skydd om du har både ett bra mobilskal och skärmskydd. Läs mer om hur du ska tänka i valet av skärmskydd här.

Saknar du något i vårt utbud? Tveka inte på att kontakta vår kundtjänst så ska vi se om vi inte kan lösa det åt dig. 

Nedan hittar du en kort beskrivning av de olika typer av mobilskal vi säljer:

TPU-skal/Silikonskal

Ett mobilskal tillverkat i TPU-plast är ett bra skal och det vi säljer mest av. Det är stötdämpande, spricker inte och håller länge. Det ger även ett bra grepp om telefonen, då skalen inte är hala. TPU-skal finns i många olika färger, former och mönster.

Hårdskal

Ett hårdskal är i regel mycket tunt och lätt, knappt märkbart när det sitter på telefonen. Skalen är tillverkade i polykarbonat som ger ett bra skydd mot stötar och skador.

Skal med halsband

Skal med inbyggt halsband är både stilrena och fina och de sitter dessutom snyggt runt halsen samtidigt som det skyddar din telefon. Halsbandet är justerbart i längd så att du alltid har telefonen på perfekt avstånd och nära till hands.

Skal med kortfack

Med ett skal med kortfack så har du alltid med dig dina viktigaste kort när du är på språng samtidigt som du får ett bra skydd för mobilen. Dessa skal kommer i lite olika konstellationer och har olika många kortplatser men det vanligaste är att du får plats med 1-2 kort.

Skal med MagSafe-kompatibilitet

MagSafe-skal ger dig en unik kombination av riktigt bra stötskydd och stöd för användning av MagSafe-tillbehör och MagSafe-laddare. Med dessa typer av skal så fungerar alltså MagSafe funktionen även med skalet på så du klickar smidigt fast korthållare, laddare osv direkt på skalet.

Skal i härdat glas

Är du ute efter ett skal med rolig och snygg design men som ger ett riktigt bra skydd. Då är skal härdat glas det bästa mobilskalet för dig. Dessa skal är tillverkade av slitstarkt TPU och baksidan täcks i blankt och hållbart härdat glas. Det härdade glaset ger en snygg lyster till telefonen och visar upp motivet under det på bästa sätt.

Skal med inbyggt skydd för kamera

Skydda både din integritet och din mobils känsliga kameramodul med ett skal med inbyggt kameraskydd. Kameramodulen skyddas oftast med hjälp av en i sidled skjutbar lucka. Nillkins populära CamShield-skal är exempel på mobilskal med inbyggt kameraskydd. 

Hybridskal

Om du söker efter ett riktigt bra skydd till din telefon rekommenderas ett hybridskal. Ett hyrbridskal är i regel tvådelat med en stötdämpande kärna och ett hårt ytter som ta emot smällar effektivt.

Heltäckande skal

Till skillnad från dem flesta andra typer av skal täcker det heltäckande skalet både fram och baksidan. Skalet sitter mycket nära telefonen och det syns knappt att det skyddar runt om hela mobilen, detta är det bästa mobilskalet för att undvika skador på telefonen.

Skal med inbyggt stöd/kickstand

Ett skal med kickstand har någon form av utfällbart stativ/stöd på baksidan som du smidigt kan vinkla ut för att luta din mobil mot. På en del av dessa skal kan man även vrida stativet 360 grader så att du kan ställa telefonen i flera olika vinklar. Perfekt för när du ska se på film, sport eller serier.

Vattentäta skal

Ska du på semester och vill fota och filma på stranden? Då är det ett vattentätt skal du behöver. Det tillåter dig att använda telefon även i vattnet utan att den skadas.

Hittar du inte det du letar efter här bland mobilskalen är det kanske istället ett mobilfodral du söker? Spana in vår mobilfodrals-guide.

Undrar du över något mer? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Hitta mobilskalet till just din mobiltelefon här.

För att hitta mobilskal till just din mobiltelefon rekommenderar vi att du använder vår tillbehörsväljare på startsidan. Där väljer du enkelt tillverkare, modell och produkten du söker i dropp-listor och sedan styrs du enkelt och smidigt till en sida med produkter till just din mobiltelefon. Du hittar vår tillbehörsväljare här. 

Här nedan länkar vi också direkt till mobilskal för några av de allra mest populära mobiltelefonerna:

iPhone 13 Pro skal

iPhone 13 Pro Max skal

iPhone 13 skal

iPhone 13 mini skal

Samsung Galaxy S22 Ultra skal

Samsung Galaxy S22 skal

Samsung Galaxy S22 Plus skal

Samsung Galaxy Z Fold 3 skal

Samsung Galaxy Z Flip 3 skal

Vi använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.Läs mer