Guide mobilfodral

Vilket mobilfodral passar dig?

Dagens mobiltelefoner har en betydligt längre levnadslängd än vad de tidigare har haft. I takt med att levnadslängden ökar så stiger också priset på telefonerna och i och med att priserna stiger så blir det också dyrare att laga telefonerna. Därför vill vi i största möjliga mån förhindra att telefonen på något sätt går sönder, för tanken när man köper en telefon idag är att den ska hålla länge. Vilket både är bra för plånboken men också otroligt viktigt ur ett miljö-perspektiv.

Hur ser vi då till att våra dyrbara mobiltelefoner inte går sönder? Jo, vi ser till att skydda dem. Idag har vi ynnesten att det finns så otroligt bra mobilskydd på marknaden som förhindrar att våra telefoner går sönder. Men eftersom att det finns så mycket att välja på så förstår vi att det inte alltid är självklart vilket typ av skydd man ska välja. Vi kommer därför i denna guide förklara vad som kan vara viktigt att tänka på när man bestämt sig för att köpa ett mobilfodral.

Så, vad är det egentligen som utmärker ett mobilfodral? Ett mobilfodral är en praktisk lösning med plånbok och mobilskydd i ett. Du får alltså ett bra skydd runt om din mobiltelefon samtidigt som du får plats för att förvara dina kort och ibland även sedlar och mynt. Värt att tillägga är att mobilfodral kommer i alla möjliga storlekar och modeller, så vissa har plats för väsentligt mer än bara mobilen och vissa har plats för bara det mest väsentliga. Vilket typ av fodral du ska köpa är i slutändan en smaksak och beror på vad du är ute efter för typ av skydd. Nedan finner du lite aspekter som är viktiga att fundera över.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av mobilfodral?

Till att börja med så behöver du se över vad ditt behov med fodralet är. Är det endast för att skydda mobilen eller behöver du många kortplatser, plats för mynt eller stöd för MagSafe? Ju tydligare dina preferenser är, desto lättare blir det att rama in exakt vad som passar dig.

Sedan behöver du se över om färg och material spelar någon roll. Är det till exempel viktigt med en ljus färg så att fodralet syns bra när den ligger i väskan? Materialen hos våra mobilfodral varierar mellan konstläder och äkta läder så föredrar du det ena över det andra så är det såklart viktigt att tänka på det vid inköp av ett fodral.

Behöver du ett mobilfodral med kortplatser?

Är du en person som ofta är på språng och snabbt behöver kunna få med dig dina viktigaste saker? Då är ett plånboksfodral den ultimata lösningen för dig. Du kan snabbt plocka med dig fodralet och veta att du har med dig det du behöver. Utöver att du har koll på var du har dina saker så ger också dessa fodral ett utmärkt skydd då de täcker runt om hela telefonen. Locket på framsidan hålls stängt av en flärp så att telefon och kort hålls på plats.

Vill du ha ett slimmat fodral som är lätt att få med sig?

Att telefonerna ibland kan kännas klumpiga och svåra att få ned i fickan är nog en igenkänningsfaktor hos många. I sådana situationer är många rädda att ett mobilfodral skulle göra telefonen ännu mer otymplig. Men med våra slimmade fodral så är det inget du behöver oroa dig för. Fodralen är tunna och känns otroligt smidiga på telefonen, den slinker med andra ord enkelt ned i fickan. Trotts den slimmade designen så får du i dessa fodral oftast plats med 1-2 kort.

Kan ett skal i kombination med ett fodral vara något för dig?

Ibland vill man gå för det enkla och inte alltid ha med sig sin plånbok, kanske när man bara ska kolla på en film på telefonen. Då är våra magnetfodral kanon. Du får nämligen hela paketet med plånboksfodral men innerskalet fäster med magneter i plånboksfodralet vilket gör att du kan ta ut telefonen och enkelt klicka fast den igen när du önskar. På så sätt är din telefon alltid skyddad och plånboken behöver inte alltid följa med. Men den finns där, redo att användas.

Behöver man skärmskydd när man använder mobilfodral?

Trots det skyddande locket så rekommenderar vi alltid att man också installerar ett skärmskydd på sin telefon. Skärmen är en känslig punkt så när det kommer till att skydda den så kan man inte vara försiktig nog. Om du känner dig osäker på vilket skärmskydd som fungerar bäst för din telefon och dina behov så rekommenderar vi att kolla in vår skärmskyddsguide där vi går igenom de olika typerna av skärmskydd som vi säljer.


Hittar du inte det du söker? Då är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst på support@phonelife.se så ska vi försöka hjälpa dig. Det kan kanske också vara så att du är ute efter ett mobilskal? Spana in vår mobilskals-guide


Nedan hittar du en kort beskrivning av olika typer av mobilfodral vi säljer:

Plånboksfodral

Storsäljaren bland mobilfodral är utan tvekan plånboksfodralet. Ett plånboksfodral skyddar runt om hela din telefon men rymmer även dina kort. På så vis har du alltid dina viktiga tillhörigheter med dig.

Magnetfodral

En favorit på PhoneLife. Ett magnetfodral är ett fodral med ett avtagbart skal. Skalet fäster i fodralet med hjälp av en magnet, så att du enkelt kan lägga ifrån dig ditt fodral med kort när du är hemma, på kontoret eller reser, och bara använda mobilen med innerskalet.

Flipfodral

Flipfodralet är det mest klassiska av alla fodral. I regel består fodralet av ett tunt lock som skyddar skärmen. Fodralet kan öppnas både vertikalt eller horisontellt, beroende på modell.

Fönsterfodral

Med ett fönsterfodral ser du din telefons skärm genom ett fönster. På så vis kan du se notiser eller vem som ringer utan att behöva öppna locket.

Mönstrade fodral

Mönstrade mobilfodral är otroligt uppskattade då de finns med alla möjliga motiv och i olika färger. Fodralen kommer med ett innerskal i slittåligt TPU som du fäster telefonen i för bra skydd. På insidan och/eller baksidan av det skyddande locket finns det plats för kort.

Mobilväska

Våra mobilväskor kommer i olika material och färger och fungerar utmärkt om du vill ha telefonen nära. Väskorna är universala och passa de flesta telefonerna. Det medföljer en rem så att du smidigt kan hänga väskan runt halsen eller axeln.

Slimmat plånboksfodral

Ett slimmat plånboksfodral är precis som det låter, ett tunt fodral med några få kortfack. Trots sin slimmade och lätta design skyddar de här fodralen utmärkt runt om hela telefonen.

Bältesfodral

Bältesfodral ser till att du alltid har din telefon nära tillhands. Fodralet fästs enkelt på ditt bälte och håller telefonen skyddad samtidigt som den är lättillgänglig.

Clutch-fodral

Elegans och klass är vad våra clutchfodral utstrålar. Till utseendet liknar plånboksfodralet en liten handleds-/axelremsväska och inuti kan du med magneter fästa din telefon direkt i fodralet, där du får även plats med dina viktigaste betalkort.

Fodral med inbyggt skydd för kamera

Skydda både din integritet och din mobils känsliga kameramodul med ett mobilfodral med inbyggt kameraskydd. Kameramodulen skyddas oftast med hjälp av en i sidled skjutbar lucka.

Multi slot-fodral

Har du mycket bankkort, medlemskort, gymkort och annat? Då är ett multislot-fodral det perfekta fodralet för dig! Med extra många kortfack kan du alltid ha med dig alla dina kort på ett och samma ställe. Dessa fodral har i vissa fall även utrymme för både sedlar och mynt.

Hitta mobilfodralet till just din mobiltelefon här.

För att hitta mobilfodralet till just din mobiltelefon rekommenderar vi att du använder vår tillbehörsväljare på startsidan. Där väljer du enkelt tillverkare, modell och produkten du söker i dropp-listor och sedan styrs du enkelt och smidigt till en sida med produkter till just din mobiltelefon. Du hittar tillbehörsväljaren här.

Vi länkar också direkt till mobilfodral för några av de mest populära mobilerna här nedan:

iPhone 13 Pro fodral

iPhone 13 Pro Max fodral

iPhone 13 fodral

iPhone 13 mini fodral

Samsung Galaxy S22 Ultra fodral

Samsung Galaxy S22 fodral

Samsung Galaxy S22 Plus fodral 

Samsung Galaxy Z Fold 3 fodral

Samsung Galaxy Z Flip 3 fodral

Undrar du över något mer? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! support@phonelife.se 

Vi använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.Läs mer