Guide skärmskydd

Är ett skärmskydd i glas bättre än ett i traditionell plast? Läs vår guide om skärmskydd så får du svaren! Vill du enkelt hitta det skärmskydd som passar till din telefon? Hitta ditt skärmskydd här.

Skärmskydd i glas

Ett skärmskydd i härdat glas, eller tempered glass, är precis som det låter en glasskiva som läggs över din skärm. Det skyddar bra mot skador och repas inte lika lätt som skärmskydd i plast. Känslan mot skärmen kommer att vara precis lika bra som utan ett skärmskydd tack vare glasets släta yta. En nackdel med skärmskydd i härdat glas är att det inte är elastiskt, det sitter därför inte lika bra på telefoner med välvd skärm eller skärmkanter. Då rekommenderas ett skärmskydd i plast.

Skärmskydd i plast

Skärmskydd i plast är det klassiska alternativet. Det har en lång livslängd och generellt sett ett lägre pris än skärmskydd i härdat glas. Det finns många olika skärmskydd i plast, från billigare i PET till dyrare tillverkade i patenterade material som är självläkande. På så vis försvinner eventuella repor när du använder telefonen.

Heltäckande skärmskydd

Vissa av våra skärmskydd är så kallade heltäckande skärmskydd. Dessa täcker skärmen från kant till kant. Ofta är dessa skärmskydd tillverkade av härdat glas för att ge ett så bra skydd som möjligt mot skador på skärmen. Många av dem heltäckande skärmskydden är tillverkade för att täcka så stor del av skärmen som möjligt. Det gör att vissa av dem inte fungerar tillsammans med ett mobilskal, då dessa ofta fästs runt telefonens kant. Är du osäker på om skärmskyddet du vill ha passar med ett skal? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig till en kombination som fungerar.

Copter och Invisibleshield

Det finns många olika typer prisklasser och kvaliteter på skärmskydd. Vill du satsa på ett riktigt bra skärmskydd till ett rimligt pris rekommenderar vi ett från Copter eller Zagg Invisibleshield. Deras skärmskydd håller mycket hög kvalitet och har en lång livslängd.

Undrar du över något mer? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig! Använd vår tillbehörsväljare för att hitta skärmskyddet till just din telefon.

Vi använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.Läs mer