Guide laddare

Har du problem att hitta rätt i djungeln av kablar? Vi hjälper dig finns rätt kabel och kontakta till din telefon. Nedan finns några förklaringar till dem vanligaste kabeltyperna för telefoner. För att se vilken typ av kabel som passar din telefon navigera till din telefon under kategorin Mobilskydd och scrolla längst ned på sidan. Där har vi sammanställt information om alla mobiltelefoner. Det går även att använda Tillbehörsväljaren på startsidan.

MICROUSB

MicroUSB är fortfarande den vanligaste typen av kontakt på kablar som används både för att ladda telefonen och att överföra data mellan enheten och t.ex. en dator.

USB-C/USB TYPE C

USB Type-C heter den nya typen av kontakt som kom 2014. Den finns i nyare telefoner, men även andra enheter som bärbara datorer. Fördelen med USB C-kontakten är att den är vändbar och kan överföra åt båda hållen. Den klarar även att föra över film, ljud och ström i hög hastighet.

LIGHTNING

Lightning är Apples egenutvecklade gränssnitt som presenterades samtidigt som iPhone 5 år 2012. Lightning-kontakten är sedan dess standard i Apples produkter som iPhone, iPad och iPod.

Undrar du över något mer? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Vi använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.Läs mer