Guide Apple Watch

Vilket armband ska jag välja till min Apple Watch?


Känslan av att införskaffa sig nya accessoarer är alltid kul, men inte alltid lika snällt mot vår miljö eller plånboken. Fördelen med Apple Watch är att du inte behöver byta ut hela klockan när suget för något nytt dyker upp. Byter du ut armbandet du har installerat på klockan så får du i princip en helt ny look och klockan känns som ny.

Men hur ska man då veta vilka armband man ska skifta mellan? I vilka situationer bör man tänka lite extra kring vilket armband man bär? Det är precis detta vi har tänkt guida dig igenom nu. 

Vad ska man tänka på?

Först och främst bör du tänka igenom hur din vardag ser ut, vad har du för aktiviteter och vad du jobbar du med. Att matcha sitt armband med hur ens livsstil ser ut är viktigt för att minimera risken att armbandet slits snabbt och att klockan skadas eller slits onödigt hårt. Du höjer även upplevelsen av att ha på dig klockan om du har rätt armband vid rätt tillfälle.

Är du en aktiv person?

Är du till exempel en väldigt aktiv person så vill du ha ett armband som andas och kan stå emot all typ av väta, i ett sådant fall är ett av våra nylon- eller silikonarmband perfekt. De är flexibla och sitter skönt på handleden så att du kan känna dig fullt rörlig och bekväm när du utför din aktivitet. Eftersom att armbanden så smidigt kan tas av så är det sedan enkelt att byta till ett vardagligt metallarmband eller liknande när du inte längre ska träna.

Vill du ha ett vardagligt eller festligare armband?

Så, vad är då det utmärkta valet för vardagliga och kanske lite finare tillfällen? Vi har flera armband för dessa typer av tillfällen, bland annat våra Milanese- och läderarmband. Dessa armband utstrålar exklusivitet och gör att din klocka liknar det klassiska armbandsuret. De kan med andra ord höja den mest enkla outfiten till att kännas lyxig. Armbanden är också relativt tunna och lätta för att passa alla handleder.

Gillar du armband med lite tyngd?

Om du känner att den tunna och lätta designen inte är för dig, då kan vi rekommendera våra metall- och länkarmband.
De består av länkar i rostfritt stål som fästs ihop av små metallsprintar. Dessa armband har lite mer tyngd än våra andra armband och känns därför väldigt gedigna. Även våra armband med inbyggda skal skulle man kunna täcka in under kategorin robusta. Armbanden sitter alltså ihop med ett skyddande skal som omsluter klockan, på så sätt får du ett optimalt skydd samtidigt som du kan fästa klockan runt handleden.

Behöver du ett skärmskydd?

Men för att skydda klockan på ett bra sätt behöver man såklart inte köpa ett armband med inbyggt skal. Det går precis lika bra att köpa ett löst skal eller eller ett skärmskydd som fästs direkt på klockan och sedan välja till önskat armband. Huvudsaken är att du på något sätt skyddar skärmen på din klocka, då den precis som vilket glas som helst kan spricka. Det är väldigt lätt hänt att man slår i med klockan och det är oerhört tråkigt att råka ut för en skada eller onödigt hårt slitage. Det påverkar användarupplevelsen negativt hela ägandetiden. 

Nedan hittar du en kort beskrivning de olika armbandstyper till Apple Watch som vi har i vårt breda utbud:

Silikonarmband

Silikon är ett mjukt och töjbart material som ligger skönt mot handleden och det är mer hållbart än hårdare material. Det står även emot all typ av väta för att kunna bäras i alla sammanhang. 

Metallarmband/Länkarmband

Är du ute efter ett rejält och stabilt armband så är metallarmbanden ett bra alternativ. De är stilrena och passar i alla sammanhang. Dessa armband består av länkar i rostfritt stål och känns därför oftast lite tyngre än andra armband.

Nylonarmband

Nylonarmband är mjuka, flexibla och otroligt behagliga att bära runt handleden både till vardags och vid aktiviteter. Armbandet har små lufthål för att kunna andas och släppa ut fukt. 

Milanese armband

Våra klassiska Milanese loop armband är tillverkade av polerat rostfritt stål och trots sitt kraftiga material lätta att bära runt handleden. För att stänga armbandet så har du ett magnetiskt spänne som du enkelt klickar ihop.

Läderarmband

Elegans och klass är vad våra läderarmband utstrålar. Armbandet är tillverkat av äkta läder vilket ger en mjuk och len känsla när det ligger mot huden.

Armband med inbyggt skal

Denna typ av armband ger din klocka en snygg look samtidigt som den hålls skyddad. Skalet täcker runt om klockan för att den inte ska skadas.

Elastiskt armband 

Ett elastiskt armband utmärker sig genom att de inte har någon låsfunktion/spänne. Armbandet träs enkelt över handen och justerar sig perfekt efter storleken på din handled.

Rhinestone-/Crystal bracelet

Med ett Rhinestone- och Crystal bracelet så får du lyx och elegans. Armbanden är tillverkade av rostfritt stål och är dekorerade med små glittrande stenar.

Mesh armband

Våra Mesh armband består av små rostfria metalltrådar som monterats tillsammans, vilket bilder ett nät liknande utseende. Armbandet är enkelt att justera i storleken och stängs med ett metallspänne.

Så ska du tänka kring storlek på armband till Apple Watch

De allra flesta armbanden i vårt utbud är designade för att passa de allra flesta. Våra Milanese-armband med magnetiskt spänne ger dig möjligheten att justera armbandets storlek väldigt precist. För att göra det enkelt anger vi längden för respektive armband i produkttexterna. Armbandens längd anges utan klocka förutom i de fall där ett skal är inbyggt. Du kan enkelt mäta på ditt existerande armband för att säkra att det armband du vill köpa kommer att passa. Har du inte fått din klocka än så går det lika bra att mäta omkretsen på din handled.

Så byter du armband på Apple Watch

Att skifta armband på din Apple Watch är väsentligt enklare än du tror och det finns mängder av olika typer av armband att välja mellan. Du kan enkelt säkra upp att du har rätt armband vid rätt tillfälle och att du matchar din outfit för dagen. Genom att växla armband med aktivitet kan du använda din Apple Watch både till vardag, vid träning och till fest!

Hur byter jag armband på min Apple Watch?
Du kan enkelt, helt på egen hand, byta armband på din Apple Watch och det är gjort i en handvändning.

1. Vänd din Apple Watch med baksidan uppåt och med urtavlan nedåt (OBS! Var noga med att skydda din Apple Watch display. Lägg klockan på ett mjukt och rent underlag för att undvika repor. Använd alltid ett skärmskydd till din Apple Watch)
2. Om du har ett armband med spänne, se till att det är lossat
3. Vid armbandets infästning på vardera sidan sitter en liten frigörnings-knapp. Genom att trycka på knappen och samtidigt dra armbandet i sidled lossar du armbandet från klockan.
4. Om armbanden inte släpper vid första försöket upprepar du steg 3
5. Sedan skjuter du in det armband du byter till från sidan tills du har ett klickande ljud.

Nedan bild förklarar vart du trycker för att lossa på fästena. 

Vilken Apple Watch modell har du?

Säkra att du har införskaffat ett armband som passar din Apple Watch. Även om det finns en uppsjö av modeller är det din klockas storlek som avgör vilket armband som passar.

Du kollar enklast upp vilken modell du har genom modellnumret. Det gör du smidigt genom att:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Allmänt > Om.
3. Leta reda på fältet Modell. Här bör du se ett långt artikelnummer som börjar med M.
4. Tryck på fältet Modell. Fältet uppdateras nu till ett femsiffrigt nummer som börjar med A, till exempel A1923. Det är ditt modellnummer.

Alternativt så kan du läsa av din klockas storlek på baksidan av din klocka, se bild nedan.
Apple Watch finns i nedan versioner och storlekar:


Apple Watch (1:a generationen)

38 mm (modellnummer: A1553)
42 mm (modellnummer: A1554)


Apple Watch Series 1

Series 1 38 mm (modellnummer: A1802)
Series 1 42 mm (modellnummer: A1803)


Apple Watch Series 2

Series 2 38 mm (modellnummer: A1757)
Series 2 42 mm (modellnummer: A1758)


Apple Watch Series 3

Series 3 38 mm (modellnummer: A1858, A1860 , A1901 , A1890)
Series 3 42 mm (modellnummer: A1859, A1861 , A1891 , A1892)


Apple Watch Series 4

Series 4 40 mm (modellnummer: A1975, A2007)
Series 4 44 mm modellnummer: A1976 ,A2008 )


Apple Watch Series 5

Series 5 40 mm (modellnummer: A2092, A2094, A2156)
Series 5 44 mm (modellnummer: A2095, A2157,A2093)


Apple Watch Series SE

Series SE 40 mm (modellnummer: A2351)
Series SE 44 mm (modellnummer: A2352)


Apple Watch Series 6

Series 6 40 mm (modellnummer: A2291)
Series 6 44 mm (modellnummer: A2292)


Apple Watch Series 7

Series 7 41 mm (modellnummer: A2473)
Series 7 45 mm (modellnummer: A2474)


Saknar du något i vårt utbud? Eller har du någon fundering? Tveka inte på att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig. 

Vi använder cookies för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.Läs mer