Guide skärmskydd

Tillbaka till alla guider


Är ett skärmskydd i glas bättre än ett i traditionell plast? Läs vår guide om skärmskydd så får du svaren!


Skärmskydd i glas


Ett skärmskydd i härdat glas, eller tempered glass, är precis som det låter en glasskiva som läggs över din skärm. Det skyddar bra mot skador och repas inte lika lätt som skärmskydd i plast. Känslan mot skärmen kommer att vara precis lika bra som utan ett skärmskydd tack vare glasets släta yta. En nackdel med skärmskydd i härdat glas är att det inte är elastiskt, det sitter därför inte lika bra på telefoner med välvd skärm eller skärmkanter. Då rekommenderas ett skärmskydd i plast.


Skärmskydd i plast


Skärmskydd i plast är det klassiska alternativet. Det har en lång livslängd och generellt sett ett längre pris än skärmskydd i härdat glas. Det finns många olika skärmskydd i plast, från billigare i PET till dyrare tillverkade i patenterade material som är självläkande. På så vis försvinner eventuella repor när du använder telefonen.


Copter och Invisibleshield


Det finns många olika typer prisklasser och kvaliteter på skärmskydd. Vill du satsa på ett riktigt bra skärmskydd till ett rimligt pris rekommenderar vi ett från Copter eller Zagg Invisibleshield. Deras skärmskydd håller mycket hög kvalitet och har en lång livslängd.


Undrar du över något mer? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!